16 September 2009

"Baby" huilt...



Een hele generatie zal hem altijd onthouden als Johnny Castle uit “Dirty Dancing”, de fantastische dansleraar die vrouwen met zijn heupbewegingen doet zwijmelen...





Patrick Swayze heeft de dansvloer van het leven na nauwelijks 57 jaar vaarwel gezegd. Hij vocht 20 maand lang als een leeuw tegen zijn ziekte, met dezelfde verbetenheid die zijn hele carrière tekende.


Voordat hij een idool werd, was Patrick Swayze op de eerste plaats een danser. Hij deed bijvoorbeeld mee aan de parades in de Disney-parken en een aantal muzikale komedies zoals “Staying Alive” en “Grease”.


In 1985 krijgt hij zijn eerste rol in de historische televisieserie “North and South”. 2 jaar later, na het enorme succes van “Dirty Dancing”, de film die hem in één klap bombardeert tot Hollywoodiaans sekssymbool, wordt hij genomineerd voor een Golden Globe. Hij componeerde en zong een van de liedjes van de film, “She’s Like the Wind”. Daarna ontroerde hij ons in “Ghost” met Demi Moore, zette ons aan het denken met "City of Joy " en deed ons beven op het ritme van de golven in “Point Break” naast Keanu Reeves. Hij speelt een gastrolletje in “Dirty Dancing 2” en vertolkte rollen in films als "Outsiders", "Youngblood", "Road House", "The Player", "Donnie Darko" en "11:14". Een aantal weken geleden deed hij nog mee in de tv-serie “The Beast”, ondanks zijn ziekte.





Natuurlijk hebben talrijke sterren gereageerd op het bericht van zijn overlijden: “Patrick was een cowboy met een gevoelige snaar en ik zal me altijd die momenten in zijn armen herinneren,” zo verklaarde Jennifer Grey, zijn partner in “Dirty Dancing”.


Een van zijn mooiste uitspraken luidde: “De strijd winnen betekent voor mij vooral nooit opgeven.” Absoluut de beste manier om deze acteur, danser, zanger, mens en artiest in een zin te vangen...


No comments:

Post a Comment