06 October 2009

Burning Plain



De naam van de regisseur van deze film, Guillermo Arriaga, zegt u wel iets? Niet verwonderlijk. Deze beroemde scenarist tekende namelijk voor alle scenario’s van Alejandro González Inárritu: Amores Perros, 21 Grams en Babel.

Guillermo Arriaga levert zijn eerste langspeelfilm af. Daarin werkt hij een specifiek genre uit dat hij ook al gebruikte in zijn eerdere verhalen: een raamvertelling die heden en verleden met elkaar vermengt.

The Burning Plain werd gedraaid in New Mexico, in de Chihuahua-woestijn, en aan de wilde kust van Oregon. Volgens Arriaga weerspiegelen deze beide streken de personages en dragen ze bij tot de plotlijn van de film.



Alles begint wanneer een caravan op mysterieuze wijze ontploft. Gina en haar geheime minnaar, Nick, komen om. Een 15-tal jaar later, in Portland, wordt Sylvia, een jonge, verwarde vrouw die zich van het ene avontuurtje in het andere stort, achtervolgd door een vreemde man... Twee vrouwenverhalen die zich doorheen de tijd kruisen, terwijl hun levens zich verstrengelen en de emoties opflakkeren...






Charlize Theron en Kim Basinger staan voor het eerst samen op een filmposter (al komen ze elkaar niet tegen) en spelen hun rol allebei ontzettend aangrijpend. De film is daardoor erg evenwichtig en sober. Elegantie en hardvochtigheid lopen door elkaar in deze meeslepende geschiedenis, die prachtig in beeld werd gebracht. Het erg fysieke gevoel dat zich, beetje bij beetje, meester van u zal maken terwijl u deze parel bekijkt, zal u nog lang bijblijven...


Vanaf vandaag te huur bij DVDPost.



No comments:

Post a Comment